Hetzelfde lichaam als vroeger?

“Zal mijn lichaam weer worden zoals vroeger?” Ik denk dat deze vraag bij elke zwangere vrouw wel geregeld door het hoofd spookt. Beyonce staat 6 weken na haar bevalling (van een tweeling dan nog!) al weer te pronken met haar strak lijf. Heidi Klum heeft na 4 kids nog een lijntje om U tegen te zeggen…. Maar ik? hoe ga ik dat allemaal doen?

Tijd

6 Dagen per week gaan sporten is voor een nieuwe mama jammer genoeg geen optie, tenzij ze een fulltime nanny en geen leven heeft natuurlijk. “Maar hoe heb jij je figuur dan terug gekregen?” Wordt me vaak gevraagd. Wel, TIJD heelt alle wonden. En dat is zeker niet anders bij je lichaam na een zwangerschap.

Ik ben dan ook grote voorstander van het gezegde
“9 maanden op, 9 maanden af”.

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik 22 kg aangekomen, volledig te danken een mijn gigantische eetlust. Ik was er toen nog van overtuigd dat die extra kilo’s na mijn bevalling wel meteen zouden wegsmelten. Wat een utopie hoor ik je nu denken, en je hebt volledig gelijk ook! Wonderen bestaan jammer genoeg niet. Na 5 maanden (en toen werd ik zwanger van baby #2) was mijn lichaam zeker nog niet zoals voorheen.

“Al is het niet gemakkelijk,
je moet jezelf gewoon tijd geven.”

Bij mijn 2de zwangerschap kwam ik veel minder bij, door bewuster te zijn van wat ik allemaal at. Het is  nu 3 maanden na de geboorte van mijn zoontje en ben bijna terug op mijn gewicht. Maar weer op gewicht, wil zeker niet zeggen dat mijn lichaam er al weer uitziet als vroeger. Dat zal zeker nog een paar maanden duren.

Eten

Jezelf  tijd geven wil zeker niet zeggen dat je jezelf moet blijven vol vreten na je bevalling. Ook als je borstvoeding geeft, hoef je echt niet voor 2 te eten. Ik geloof dat enkel eten als je honger hebt en kiezen voor de voeding die je lichaam vraagt, het beste middel is om jezelf weer in balans te krijgen en zo je ideale gewicht terug te krijgen.

Ook te weinig eten is zeker geen oplossing. Wanneer je lichaam niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt gaat het gewoon aan je energie zitten en je metabolisme vertragen. Je gaat je dus moe voelen en je vet gewoon vasthouden.

Eet gewoon lekker veel groenten, gezonde vetten (zalm, advocado, noten,…) en eiwitten (kip, paddenstoelen, eieren, kikkererwten,…). Maar gun jezelf zeker ook af en toe een heerlijk dessert en een pakje frieten. Het leven is te kort om niet af en toe aan al dat lekkers toe te geven.

Strak & plat

Kan je buik weer even strak worden? Er zal altijd wel een verschil zijn. Je vel is nu eenmaal hellemaal uitgetrokken geweest en net zoals bij een ballon die je hellemaal opblaast, zal ook je buik nooit meer 100% hetzelfde zijn. Maar is dat dan zo erg? Je hebt een prachtige baby nu!

Door veel buikspieroefeningen te doen kan je wel weer een strakke, platte buik krijgen, enkel je vel zal misschien wat lossen zitten. Maar niets dat een high waisted bikini niet kan oplossen.

Striemen is jammer genoeg een erfelijk gegeven. Bio oil of andere cremes zullen zeker wel iets helpen, maar vooral moeder natuur heeft daar je lot in handen. Als het je kan gerust stellen, striemen worden weer lichter met de tijd. En wees nu eerlijk, aan deze kant van de wereld is het nu niet zo vaak bikini-weer om je daar te druk in te maken.

Niet iedereen is hetzelfde

Aan sommige vrouwen zie je amper dat ze zwanger zijn. Andere hebben een enorme buik en nog andere zijn gewoon zwanger over hun hele lichaam. Door je eigen zwangere lichaam te vergelijke met dat van anderen schiet je niet veel op. Je bent een klein mensje aan het maken en dat  is een wonder, maak je dus niet druk over hoe jou lichaam daar mee omgaat.

Ook de tijd die je nodig hebt om weer in shape te geraken is voor iedereen anders. Sommige vrouwen zien de kilo’s er afvliegen wanneer ze borstvoeding geven. Ik begon pas achteraf gewicht te verliezen. Ga niet elke dag op de weegschaal staan, maar geniet van je baby. Al de rest komt wel vanzelf!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

2   39
8   58
3   34
6   54

Follow on Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten