Zo plan je het perfecte verjaardagsfeestje

Of het nu gaat om een huwelijk, een verjaardagsparty of een babyborrel, elk geslaagd feestje begint bij de perfecte planning. Ik zal in deze post mijn tips & tricks delen over hoe jij als een echte party planner een top feest kan organiseren!

Planning

Een goede planning is alles! Voor elk feestje maak ik ruime tijd op voorhand een to do lijstje dat ik dan vervolgens in mijn agenda inplan. Zo weet ik zeker dat er niets vergeten wordt en dat ik last minute nog van alles moet regelen (ik ben een echte controle freak als het op planning en timing aankomt).
Voor een verjaardagsfeest begin ik ongeveer 5 maanden op voorhand te plannen. Als je een bepaalde gegeerde locatie in gedachten hebt, kan je zelfs beter nog eerder beginnen. Sommige locaties zitten al 2 jaar van tevoren volgeboekt (dit zijn dan voornamelijk trouwlocaties)!

Thema

Een feestje organiseren is makkelijker als je een thema kiest. Zo kan je alles beter op elkaar afstemmen. Ik haal mijn inspiratie altijd op Pinterest. Het hele jaar door voeg ik pins toe aan vaste borden, zoals bijvoorbeeld een ‘kids party bord’. En wanneer ik dan effectief een feestje te plannen heb, maak ik een apart (verborgen) bord waar ik alle pins van mijn gekozen thema opsla.
Bij kinderfeestjes kan je bijvoorbeeld als thema ‘unicorns’, ‘jungle’ of ‘prinsen en prinsessen’ kiezen. Voor jezelf zijn bijvoorbeeld  ‘Hollywood Glam’, ‘Tropical Tiki’ of een feestje in de stijl van je geboortejaar leuke thema ideeën.


Locatie

Nadat ik een thema heb gekozen en beslist heb wanneer ik het feestje wil laten doorgaan, ga ik op zoek naar een locatie. Dit kan gewoon lekker thuis zijn (al hou ik niet van al de rommel achteraf) of op een locatie waar de perfecte accommodatie aanwezig is (bijvoorbeeld een speeltuin voor een kinderfeestje).
Ik boek de locatie steeds lang op voorhand, zo weet ik zeker dat ze nog vrij is en de details kan ik later nog bespreken.

Uitnodigingen

Of je nu kiest voor email uitnodigingen of een effectieve kaart, maak steeds een lijst van iedereen die je er bij wil. Zo kan je achteraf aanduiden wie al bevestigd heeft en wie nog niet.
Afhankelijk van je budget kan je gepersonaliseerde kaarten laten maken door een grafisch ontwerpen/drukker of zelf aan de slag gaan met online ontwerp & drukplatformen zoals bijv. Vistaprint. De belangrijkste punten die je zeker niet mag vergeten te vermelden zijn: datum en uur, locatie, eventuele dresscode en natuurlijk ook de reden waarom je een feestje organiseert. Vaak is het ook handig om er een cadeautip bij te zetten, zo word je niet overladen met pakjes waar je eigenlijk niets mee kan aanvangen.
Ik verstuur de uitnodigingen voor een verjaardag meestal 8 weken op voorhand. Dan hebben de meeste genodigden nog niets in hun agenda en is het ook niet meer te ver af zodat ze het zouden kunnen vergeten. Als je een huwelijk organiseert, kan je best al een ‘save-the-date’ kaartje versturen wanneer je een datum het gekozen.
Tip: Voor gepersonaliseerde kaarten werk ik het liefst samen met Uitgelijnd.

Decoratie

Ik koop altijd decoratie bij YAY conceptstore, die ik dan aanvul met goedkopere extra’s van bij Action & Hema. Met verse bloemen en ballonen kan je de zaal nog wat extra aankleden.
Tip: Stel op voorhand een budget op voor de decoratie en vergelijk goed de prijzen. Sommige winkels kunnen bijna het dubbele vragen voor hetzelfde!

Eten & drinken

Bekijk goed wat je van eten en drinken verplicht moet afnemen bij de locatie waar je het feest organiseert. Bij sommige eventlocaties kan je het eten (of een deel ervan) zelf meenemen. Zo kan je als dessert bijvoorbeeld leuke cupcakes of donuts voorzien. Als je die dan ook nog zelf bakt, bespaar je weer wat in je budget!

Entertainment

Naast het eten blijf ook entertainment je gasten lang bij. Als je een party organiseert, investeer dan in een goede DJ, waar je op voorhand de muziekkeuze mee kan bespreken.
Voor kinderfeestjes zijn grime-artiesten, een springkasteel of een dansinitiatie steeds echte pretbrengers. Vergeet ook geen fotograaf of een familielid/vriend die goed overweg kan met een camera alles te laten vastleggen op foto.

Bedankjes

Wil je er zeker van zijn dat je gasten jou feestje nooit meer zullen vergeten? Voorzie dan ook iets dat ze mee naar huis kunnen nemen. Hier heb je honderden opties voor, van een leuke foto booth tot een mini cactus of een lekker gebakje. Je kan de bedankjes ook nog leuker maken door ze te personaliseren of goed te laten aansluiten bij het thema.
Zo, dat zijn mijn tips om een top feest te organiseren.
Als je verder nog vragen hebt, of twijfelt over welk thema je nu best zou kiezen, aarzel dan niet en laat zeker een reactie achter onder deze post!
Volg:

2 Reacties

 1. Julie verkooijen
  22 februari 2018 / 21:46

  Heb je toevallig een tip voor een leuke locatie voor een doopfeest in het Antwerpse?

  • Gabrielle Pierrache
   Auteur
   24 februari 2018 / 16:40

   Hi Julie!

   Ik weet niet juist voor hoeveel personen je een locatie zoekt en wat je budget juist is, maar hier zijn enkele plekken die ik heel geschikt en leuk vind:

   Café Kamiel
   https://www.cafekamiel.be
   Hier mag je zelf hapjes voorzien en hoef je dus enkel hun drank te nemen!

   DE foyer bij IN Amuz
   http://www.inamuz.be/nl/accommodatie/foyer/
   Is in een oud kerkje! Heel leuk decor dus.

   Bar Emile
   http://www.baremile.be/#ietstevieren-container
   Leuke, trendy plek!

   High Tea @ Domestic
   https://www.domestic-bakkerij.be/
   Heel mooi en insta waardig ingericht! Vanaf 25 personen kan je afhuren voor een high tea.
   Alleen niet ideaal als je veel kindjes die rondlopen verwacht (gevaarlijke trap ect)

   Als ik je nog ergens mee kan helpen, let me know!

   xOxO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

2   39
8   58
3   34
6   54

Follow on Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten