Over Eten

Helemaal in het begin van mijn blog schreef ik het artikel « At ik te gezond? » Daarin deelde ik mijn struggle met het vinden van de juiste voeding voor mijn lichaam.  Ik was toen ook te raden gegaan bij een diëtiste met de vraag of zij me kon helpen met een schema dat zou werken voor mijn prikkelbare darmen. Jammer genoeg was er geen pasklaar antwoord en zou het een hele zoektocht worden.

 

Nu, enkele maanden later, ben ik eigenlijk nog steeds op zoek. Al ben ik wel tot het besef gekomen dat ik eigenlijk al vrij goed weet welke voeding me problemen gaat bezorgen. Jammer genoeg zijn dat vooral dingen die ik heel graag eet….Vooral te veel eten en overmatig snoepen zijn de  grote boosdoeners. Daarom heb ik besloten om eens de intuïtieve manier van eten uit te proberen.  Daarbij luister je eigenlijk naar wat je lichaam nodig heeft. Best wel moeilijk als je het mij vraagt. Maar baat het niet, dan schaadt het niet denk ik dan!

Ik zal vanaf vandaag dus enkel proberen te eten wanneer ik honger heb en enkel eten wat mijn lichaam op die moment vraagt. Mààr intuïtief eten betekent dus niet “oh, mijn lichaam vraagt iets vettigs, laten we een pak frieten eten”, nee in een avocado vind je bijvoorbeeld ook hoofdzakelijk vetten. (al kan af en toe een pakje frieten echt geen kwaad hoor)

De komende weken zullen dus een combinatie worden van luisteren naar mijn lichaam en proberen gezonde keuzes te maken. En hopelijk wordt mijn binnenkant daar dan wat vrolijker van. Keep you posted!

 

Heb jij nog tips over wat werkt bij prikkelbare darmen? Laat het dan zeker achter in de comments!

Volg:

1 Reactie

  1. Freke
    14 juli 2018 / 16:18

    Hey Gabrielle,
    Misschien is het fodmap dieet wel een goede manier om te leren wat jouw triggers zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten