5 Tips om sneller in slaap te vallen

Het is tijd om te gaan slapen, binnen 7 uur begint er immers weer een nieuwe dag. Het licht gaat uit… en hup je brein begint te werken. Er tikt weer een uur voorbij, dat is dan nog maar 6 uur slapen.

Wist je dat 42% van de Vlamingen in een onderzoek van de CM aangaf niet tevreden te zijn over hun slaap? Je bent dus zeker niet de enige die niet slaapt als een roosje. Zelf ben ik sinds enkele jaren ook niet meer de beste slaper. Komt het nu door de kinderen? Of gewoon door de druk van het leven? Geen idee. Maar ik weet ondertussen wel wat voor mij werkt om sneller in slaap te vallen. In deze post zal ik mijn persoonlijke tips dan ook met jou delen, in de hoop dat jij er ook goed gaat van dromen!

Wandelen

Met dit warme weer is het ’s avonds de ideale moment om toch nog even buiten te gaan en een mooie wandeling te maken. Wij gaan vaak nog een uurtje wandelen, waardoor ik daarna echt beter slaap!

Geen gsm

We zijn bijna allemaal verslaafd aan onze mobiele telefoon.  Zelf kan ik ook echt uren instagram afscrollen, webshops doorlopen en youtube vlogs kijken. Toch probeer ik minstens 1 uur voor ik ga slapen m’n gsm weg te leggen (en met weg bedoel ik ook echt in de kast) en even wat anders te doen zoals een ontspannend bad nemen, een rustige film kijken of een magazine lezen. Neem je gsm ook niet nog even terug voor je gaat slapen, zoveel zal je heus niet missen.

Lijstjes maken

Je doet je ogen toe en begint bijna onmiddellijk te denken aan wat je allemaal niet mag vergeten. De lunchpakketten voor de kinderen, citroenen bij op je boodschappenlijstje schrijven, die mail doorsturen naar je baas, … Leg daarom naast je bed een notaboekje en een pen, dan kan je vlak voor het slapen gaan nog even tijd nemen om alles waar je nog aan denkt op te schrijven. En lig je daarna toch nog te piekeren omdat je wat bent vergeten, schrijf het er dan snel nog even bij.

Ademhaling tellen

Als ik echt niet kan slapen en merk dat ik ook gewoon de hele tijd lig te piekeren over het feit dat ik niet kan slapen, dan ga ik altijd mijn ademhaling tellen. Dat doe je als volgt:

  • Probeer buikademhaling toe te passen
  • Ga trager ademen
  • Adem langzaam 5 tellen in (tel ook echt mee in je hoofd)
  • Hou je adem even in
  • Adem 6 tellen uit

Je kan ook langer of korter ademen, gewoon wat voor jou ontspannend aanvoelt.

Sta weer op

Ben je na al deze tips toch nog wakker? Blijf dan niet in je bed liggen woelen. Sta even terug op, ga wat saaie klusjes doen zoals de vaatwasser uitladen, de was opplooien,…. En voor je het weet zal je de vermoeidheid voelen binnenkruipen en in slaap vallen als een roosje!

 

Heb jij nog tips om sneller in slaap te vallen? Deel ze dan zeker in de comments hieronder!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten