Weekendje Den Haag met de kinderen

Yes, we did it! Onze eerste city trip met de kinderen is een feit. We gingen vorig weekend voor 3 dagen naar Den Haag en dat was een groot succes.

Slapen

Met 2 volle buggy’s is het niet zo eenvoudig om op een bus of tram te geraken. Daarom heb ik heel bewust gezocht naar een hotel in het centrum van de stad. Natuurlijk moest de kamer ook ruim zijn en een lekker ontbijt is ook heel belangrijk voor ons gezin.

Zo kwam ik bij Novotel Suites Den haag terecht, zij hebben familiekamers die beschikken over een kitchenette, een bad en de mogelijkheid voor extra bedden. In de lobby/ontbijtruimte is ook een speelhoekje aanwezig, ja zelfs kinderservies voor je ukkepuk zijn ontbijt op te serveren!

Het hotel beschikt niet over een eigen parking, maar Q-Park Veerkade is maar 2 minuten wandelen en kost je €30/24 uur. Je kan ook kiezen voor Q-Park Grote Markt, vlak onder het hotel. Daar betaal je echter €50/24 uur. (Wij wandelen dan liever 2 minuten :))

Grote Marktstraat 46, 2511 BJ Den Haag, Nederland

Actititeiten

Lily Rose wordt bijna 2 (waarom gaat de tijd zo snel?!). Ze vindt het dus helemaal niet fijn meer om de hele dag in haar buggy te moeten zitten, terwijl wij wat winkelen en bezienswaardigheden bezoeken. Daarom had ik op voorhand al wat kindvriendelijke activiteiten opgezocht.

Kinderboekenmuseum 

Vlak achter het station van Den Haag vind je het Kinderboekenmuseum waar kinderen op een interactieve manier kennis maken met boeken. Voor de allerkleinste (0-6 jaar) heb je op de bovenverdieping de avonturen van ‘Ik ben kikker’ en ‘ABC met de dieren mee’.

Lily Rose in het Kinderboekenmuseum

In ‘ik ben kikker’ is van alles te ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat, en nog veel meer! Bij ‘ABC met de dieren mee’ maken ze kennis met alle letters van het alfabet, Rupsje Nooitgenoeg, de Kleine Ijsbeer, Nijntje, en zelfs Dikkie Dik.

Voor kinderen vanaf 7 jaar heb je op de benedenverdieping Papiria, waar je Inktvraat moet verslaan met hulp van Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous.

Lily Rose heeft zich duidelijk goed geamuseerd en zelfs Jack heeft vrolijk rondgekropen. Iedereen moet trouwens zijn schoenen uittrekken op de bovenverdieping. Wat echt slim bekeken is met rond rollende en kruipende kleintjes.

Wij komen zeker nog eens terug voor Papiria als de kinderen wat ouder zijn!

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag, Nederland

Madurodam

Op zondag bezochten we Madurodam. Ik was best onder de indruk van hoe mooi de miniatuur gebouwen wel waren. Er zaten jammer genoeg erg veel wespen in het park, wat even buiten eten echt onmogelijk maakte. We zijn dan ook niet heel erg lang kunnen blijven, maar Lily Rose heeft nog wel even in de Nijntje speeltuin kunnen spelen.

George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag, Nederland

Eten

Little V

Little V Den Haag

De eerste avond had ik gereserveerd bij Little V, waar reserveren trouwens echt een must is! Je maakt er kennis met de Vietnamese keuken in een origineel en gezellig decor. Het restaurant is heel kindvriendelijk en beschikt over alle faciliteiten die je voor je kleine bengel kan nodig hebben (kinderstoelen, kids corner, verschoningstafel). De staff is opmerkelijk behulpzaam en vriendelijk.

Little V Den Haag

Rabbijn Maarsenplein 21, 2512 HJ Den Haag, Nederland

BIT grill & café

BIT grill & café Den Haag

Voor zaterdagavond had ik niets geboekt. We kwamen tijdens het wandelen voorbij BIT en besloten er te eten na een kijkje op de kaart. Of misschien was het eerder het zinnetje ‘Best burgers in town’ dat ons binnenhaalde.

En of die burgers lekker waren! We namen allebei de Classic Gourmet burger met een extra plakje cheddar kaas. En zijn het er over eens dat het zo wat de lekkerste burger was die we ooit aten.

Als dessertje namen we nog een cheesecake en een chocoladetaartje. Die waren ook uitstekend. Toen ik de rekening ontving was ik nog maar eens blij verrast! We hadden lekker gegeten en waren maar €50 kwijt!

Beste hamburgers in Den Haag

Buitenhof 42, 2513 AH Den Haag, Nederland

Naar welke stad zullen we onze volgende citytrip met de kinderen plannen? Heb jij leuke tips? Laat ze me dan zeker weten in de reacties hier onder!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten