Help mijn peuter wil niet op het potje

mijn kind wil niet op het potjeIn mijn blogpost ‘5 goede voornemens voor 2019‘ vertelde ik al dat ik er dit jaar werk van ga maken om mijn dochtertje Lily Rose zindelijk te krijgen. Na de krokusvakantie gaat ze immers naar de kleuterschool en moet ze dus volledig ‘droog’ zijn.

We hadden haar al vaker ‘laten kennis maken’ met het potje, iets wat volgens alle opvoedingsboeken, kinderpsychologen en onderzoekers dé eerste stap is naar zindelijkheid. Twee weken geleden besloten we om haar enkel ’s nachts en tijdens haar dutje nog een pamper aan te doen en haar overdag in een grote meisjes onderbroek te laten rondlopen. Ik zou heel graag willen schrijven dat het een groot succes is en dat ze al helemaal droog is. Maar helaas, ze plast eigenlijk gewoon elke keer nog in haar broek.

We hebben echt alles al geprobeerd…. Haar op vaste tijdstippen op het potje zetten, een nieuw potje, een toiletverkleiner, boekjes, filmpjes, beloningen,…. Niets lijkt te werken. Ze heeft de afgelopen 2 weken nog maar 1 keer pipi op haar potje gedaan. En dan nog per ongeluk, omdat ze zo hard moest lachen, dat ze het niet meer kon ophouden.

Ik denk niet dat ze niet weet waar het potje voor dient, ze durft het gewoon niet los te laten. Toch ga ik nu niet terug grijpen naar de pampers, ook al raad iedereen me dat wel aan. Ik weet dat ze er klaar voor is en dat eens ze de klik heeft gemaakt het wel gaat lukken. I will keep you posted! En weet dat als jou kind ook niet op het potje wil gaan, je niet alleen bent 🙂

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten