Hoe belangrijk is het om veel vrienden te hebben?

tekening vrouwenIk zie vriendschap als iets essentieels in je geluksgevoel. Maar hoe belangrijk is het om echt veel vrienden te hebben? Voor mij persoonlijk telt de kwaliteit en niet de kwantiteit van vriendschappen. Ik heb zelf maar een handvol goede vriendinnen, en ben daar eigenlijk heel tevreden mee! Met de jaren heb ik geleerd dat je vriendinnen die je eigenlijk alleen tijd en moeite kosten, maar waar je weinig van terug krijgt maar beter links kan laten liggen.

Ik moet wel toegeven dat vriendschappen onderhouden en nieuwe vrienden maken moeilijker is eens je kinderen hebt. Blijkbaar betert dat wel weer eens ze naar school gaan en je ook contacten kan leggen met de moeders van de andere kindjes… (Aangezien Lily Rose bijna naar school gaat zal ik dit binnenkort dus zelf kunnen ervaren)

Wat is vriendschap?

Om me heen zie ik veel mannen en vrouwen die meer dan 40 ‘goede’ vrienden hebben. Maar dan kan ik het niet laten me af te vragen hoe goed die vriendschappen dan echt zijn. Want niemand heeft toch de tijd om met zoveel personen een goed contact te onderhouden? Of is regelmatig contact hebben niet nodig om van een echte vriendschap te spreken?

Vriendschap volgens Aristoteles: “ware vriendschap is de liefde voor de ander, omwille van de ander.”

Voor mij is een goede vriendin iemand waar je alles bij kwijt kan, altijd op kan terug vallen en die steeds tijd voor je wil maken. Iemand die je maar eens om de zoveel tijd toevallig tegen komt en waar je vervolgens nog wel eens mee zal afspreken, noem ik eerder een kennis.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen idee over wat vriendschap juist betekent.  Alsook welke soort en hoeveel vrienden hij of zij nodig heeft om zich gelukkig te voelen.

En voor mijn kinderen?

In mijn blogpost ‘Welke normen en waarden gaan we onze kinderen moeten meegeven‘ had ik al een paar dingen opgenoemd die ik belangrijk vind in de opvoeding van mijn kinderen. Misschien moet ik deze ook nog toevoegen: ‘Het verschil leren tussen echte, en valse vrienden en weten hoe daar mee om te gaan.’

Momenteel zijn ze natuurlijk nog veel te klein om echte vriendschappen te sluiten. En ben ik al blij dat ze elkaar gewoon leuk vinden :). Maar ik denk dat ze met hun sociale karakter zeker geen problemen gaan hebben om contacten te leggen en vrienden te maken…. Of dat er nu veel of weinig zijn!

 

Lees zeker ook mijn ‘Tips om het hoofd koel te kunnen houden‘!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten