Voel ik mezelf een loedermoeder?

Een loedermoeder, hét nieuwe woord onder de trendy ouders. Maar wat is het eigenlijk? En voel ik mezelf een loedermoeder?

kindje met zonnebril

Loedermoeder

Een loedermoeder is volgens Hanne, de vrouw achter de site Mama Baas, een verzamelnaam voor mama’s die absoluut niet perfect opgemaakt aan de schoolpoort raken en weleens tegen hun kinderen roepen… Kortom mama’s die hun best doen, maar niet altijd alle ballen in de lucht weten te houden.

Mevrouwenmama’s & ploetermoerders

Verder zijn er volgens Hanne ook mevrouwenmama’s , de schijnbaar perfecte moeders en ploetermoeders, diegenen die zich letterlijk door het leven heen ploeteren om de beste moeder, vrouw, collega, … te zijn.

En wat ben ik dan?

Ik heb er zelf best lang over moeten nadenken tot welke groep ik behoor. Want ja ik sta elke dag aangekleed en geschminkt aan de schoolpoort. Maar tijd om te sporten? Nee die heb ik jammer genoeg niet vaak. En ik serveer mijn kinderen om de 2 weken pizza en geef ze regelmatig een snoepje. Geen mevrouwenmama dus.

En een ploetermoeder dan? Hm nee, dat eigenlijk al helemaal niet. Ik doe gewoon mijn best in alles wat ik doe, zonder me uit te sloven.

Oké, die 2 dus al niet… dan zal ik wel een loedermoeder zijn zeker? Maar voel ik mezelf een loedermoeder? 

Nee eigenlijk niet! Want ook al geef ik mijn kinderen pizza en snoep,  zijn hun haren niet altijd gekamd en krijg ik ze soms niet stil tijdens een uitbarsting in de supermarkt, ik voel me geen loedermoeder. Ik hecht belang aan mijn uiterlijk en ben van mening dat het niet is omdat ik mama ben dat ik niet meer aan mezelf moet denken. Mijn best doen als moeder lijkt me meer dan goed genoeg en me schamen voor mijn opvoedingsblunders, waarom zou ik.

Mijn besluit is dus dat ik niet echt de behoefte heb om bij 1 van deze categorieën te horen. Ik ben een beetje van allemaal en dat vind ik best oké. Mijn kinderen gelukkig ook!

 

Lees zeker ook: ‘Te jong voor kinderen?’

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten