Let’s talk skincare

Deze blogpost heeft even op zich laten wachten… Ik moest er even over nadenken hoe ik het overzichtelijk kon houden. Ik besloot om deze week al mijn gezichtsverzorgingsproducten met jullie te delen en volgende week is lichaamsverzorging aan de beurt!

Ik kan jullie niet beloven dat de producten voor jullie een even goed resultaat zullen hebben als voor mij want ieders huid is anders.

Ik test al jaren allerlei producten uit en koop iets pas voor een tweede keer als ik er echt 100% tevreden over ben. Hieronder vind je dus alleen producten die ik top vind!

Ik ben ‘gezegend’ met een niet te vette, niet te droge en egale huid. Maar tegelijk is ze jammer genoeg erg dun en heb ik snel last van donkere kringen en lichte couperose. Daarom gebruik is dus vooral zachte producten op mijn gezicht.

MY SKINCARE holy grail products

Reiniging:

The Original MakeUp Eraser Pink

Ik gebruik niet graag ontschminkingsolie of -crèmes en aan vochtige doekjes heb ik al helemaal een hekel. Daarom gebruik is sinds enkele jaren een make-up cloth. Daarmee kan je met enkel wat water al je make-up verwijderen. Achteraf gooi je hem gewoon in de wasmachine en klaar is kees! Ze verkopen bij Primark trouwens ook een dummy versie die ook goed is.

Garnier PureActive Micellair Water

Zware oog make-up krijg je er met een make-up cloth wel af, maar dan moet je wel hard wrijven. Daarom gebruik ik liever wat micellair water op een watje. De Pure Active van Garnier is voor mij veruit de beste!

Rituals – Velvety Smooth Cleansing Foam

4 keer per week was ik mijn gezicht met een foam cleanser. De velvet smooth van Rituals is perfect, ook qua prijs/kwaliteit.

Ikari Pure 3 – Exfoliating scrub

Op dagen dat ik geen foam cleanser gebruik, scrub ik mijn huid met de Ikari scrub. Deze is erg fijn van korrel en laat je huid niet droog of geïrriteerd achter.

Verzorging:

Zoals je bij de reiniging al zag, gebruik ik producten van Ikari. Dit is een merk van huidverzorgingsproduten ontwikkeld door dokter Karavani. Ik liet in hun instituut een gratis huidanalyse doen en aan de hand daarvan weet ik welke producten het beste bij mij passen

Renew 3 – Smooth cream for face/neck

Als hydraterende crème gebruik is zowel ’s ochtends als ’s avonds de renew 3 van Ikari. Ik vind deze echt fantastisch, omdat hij wel hydrateert maar je huid niet vettig maakt.

Cure 2 – Brightening & resurfacing

3 avonden per week gebruik ik het Cure 2 serum van Ikari in plaats van een gewone hydraterende crème. Dit serum bevat vitamine A, vitamine C en fruitzuren die zorgen voor een vernieuwing van de huid. Met als resultaat een glad en stralend gezicht!

Cure 3 – Eye gel circles & puffiness

Een oogcrème die donkere cirkels doet verdwijnen in plaats van verstoppen ben ik nog niet echt tegengekomen. Maar de Cure 3 eye gel van Ikari zorgt wel voor een gehydrateerde en minder puffy blik.

Cure 4 – Filling & relaxing

Elke ochtend gebruik ik ook het cure 4 serum dat vitamine A en hyaluronzuur bevat. Het zorgt ervoor dat de huid er gezonder, elastischer en steviger uitziet.

Sérum UV – high protection SPF 30 UVB & A

Het hele jaar door (ook als het bewolkt is) smeer ik UV sérum. Want ook als zie je de zon niet, ze is er wel! En je huid moet er dus tegen beschermd worden. Ik vind het Serum UV van Ikari duur, maar gebruikt het enkel op mij gezicht en hals, dus doe er best wel lang mee…

Ik gebruik trouwens geen gewone zonnecrème op mijn gezicht omdat die veel te vettig is en je poriën gaat verstoppen.

The Ordinary – Glycolic Acid 7% Toning SolutionTonic

Als je een mooie, effen huid wil, dan moet je elke avond na het reinigen een toner met glycolzuur gebruiken. Let wel op, kies een toner met voldoende hoge concentratie  (> 5%) glycerolzuur.

Ik gebruikte altijd de Pixie Glow tonic die echt heel goed is! Maar hoorde dan van de Glycolic acid 7% toner van The Ordinary, die een pak goedkoper is. Ik moet zeggen dat die ook perfect zijn werk doet!

The Face – Illuminating Self-Tan Drops 30ml

Ik heb een erg lichte huid en als je wat bruiner ziet dan zie je nu eenmaal minder je donkere kringen en zo. Daarom gebruik ik self-tan druppels in mijn dagcrème. Deze van The Face kocht ik voor het eerst op het vliegtuig en zijn veruit de beste die ik ooit probeerde!

Wishlist:

Sunday Riley

Ik kreeg laatst bij Sephora in Spanje een staaltje van het C.E.O. Rapid Flash Brightening serum en moet zeggen dat ik het wel heel aangenaam vond. Ik ben dus eens op zoek gegaan en zag dat Sunday Riley online te koop is bij Cult Beauty (gratis levering in België boven €50). Binnenkort ga ik er dus zeker een paar testen!

Drunk Elephant

Toen ik op Cult Beauty naar Sunday Riley aan het zoeken was, kwam ik ook Druk Elephant tegen. Ik had er als eens iets over gelezen bij een een Amerikaans blogster, Brooklyn Blonde. Ze verkopen ook een set met mini’s, perfect om te testen dus. Deze staan dan ook op mijn wishlist!

 

Volg:

1 Reactie

  1. 10 juni 2019 / 06:51

    The information and facts talked about within the post are some of the best out there

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten