Op citytrip naar Madrid

Enkele maanden geleden ging ik voor het eerst op citytrip met een vriendin, zonder de kinderen. En dat was ZALIG! Uiteraard miste ik mijn koters, maar wat tijd voor mezelf heeft zeker deugd gedaan. Madrid is overigens één van de mooiste en leukste steden die ik ooit heb bezocht. In deze blogpost deel ik dan ook mijn favoriete hotspots die je moet gezien/gedaan hebben!

Gids en tours

In Madrid is de taxi nemen één van de makkelijkste manieren op je te verplaatsen. Je kan via de Google Maps app er gemakkelijk eentje bestellen, en weet zo ook ineens hoeveel het je zal kosten. Wat overigens altijd heel goed meevalt!

Time to momo

Mijn reisgezel Eline leerde me “Time to momo” kennen, stadsgidsen waarin lokale auteurs uit liefde voor hun stad alleen de échte highlights delen. Ze zijn opgedeeld in verschillende wandelingen die je kan doen en laten je heel wat leuke adresjes ontdekken die de klassieke stadsgids niet eens vermeldt.

time to momo Madrid

Madrid city tours

Toeristischer dan dit gaat het niet worden! Maar een tourbus blijft toch dé beste manier om veel gezien te hebben op een korte tijd. In Madrid raad ik je wel aan om deze te plannen in de voormiddag, zeker in de zomermaanden!

Hotels

Na wat opzoekwerk naar hippe, doch betaalbare hotels kwamen deze 2 favorieten er uit: 7 Islas Madid  en Dear Hotel.

Uiteindelijk besloten we in 7 Islas Madrid te logeren omdat dit het best overeen kwam qua beschikbaarheid. Het hotel lag heel centraal en de service was uitmuntend. Enkel de ontbijtzaal was wat koeltjes ingericht, het ontbijt zelf was echt in orde!

Eten & drinken

Mistura

Heel toevallig kwamen we voorbij cremerie Mistura. En alleen al de geur trok ons onmiddellijk naar binnen! Je kan er een smaak van ijs kiezen en daarin dan noten, koekjes, fruit,… laten mengen. Dulce de leche met gekarameliseerde walnoten is mijn favoriet!

mistura madrid

Mallorca pasteleria

Mallorca pasteleria is een soort van tea room waar je van alles en nog wat kan eten. Van lekkere mini broodjes, gerijpt vlees tot heerlijk fijne taartjes… Je kan er zitten op een gezellig terras aan de straat en lekker mensen kijken!

Chocolatería San Ginés

Voor authentieke churros met chocolade dip moet je bij Chocolateria San Ginés zijn. Je zal hoogstwaarschijnlijk een lange rij aantreffen om te kunnen bestellen, maar geen nood, het gaat er goed vooruit!

Mercado Sal Miguel

Madrid stikt van de overdekte foodmarkets. San Miguel vind ik persoonlijk 1 van de beste! Je kan best iets voor de middag gaan, dan is het nog vrij ‘rustig’ (in food market normen dan toch)!

Platea Madrid

Wil je even uitrusten, maar liefst met de nodige animatie? Ga dan naar Platea Madrid. Een goed verstopt adresje waar je kan genieten van heerlijke tapa’s en live optredens! En het beste van al is dat je geen inkom betaalt!

Restaurant Amazonico

Als het eens net wat meer mag zijn, dan is Amazonico het adresje! De sfeer die er hangt heeft iets magisch en vooral het dessert met warme ananas is betoverend.

Restaurent Tatel

Tatel is de place to be als je celebs wil spotten en houdt van wat ambiance. Er worden optredens gegeven en de cocktails zijn heerlijk! Het prijskaartje dat er aan hangt is navenant, maar je gaat niet elke dag naar Madrid, dus af en toe mag het dan ook eens wat extra zijn

Shoppen

Sephora

Overal waar ik in het buitenland kom ga ik steevast op zoek naar een Sephora. Check zeker op voorhand hun lopende acties! Wij kregen een gratis hair styling + 20% op een heel deel van de haircare producten!

Uterqüe

Voor betaalbare, maar chique kleding items moet je bij Uterqüe zijn. Deze winkel was vroeger ook in Antwerpen maar is er jammer genoeg niet meer. Je kan de items nog wel online bestellen, maar in Spanje zelf zijn ze een pak goedkoper!

Kijk zeker ook eens naar hun prachtige schoenen en tassen collectie.

Boetieks in de wijk Salamanca

Salamanca staat bekend als de duurdere wijk van Madrid. Je vind er exclusieve winkels maar ook ketens en de betere boetieks. Ze hebben er zelfs een Bonton shop :).

Parken & bezienswaardigheden

Parque de Retiro

In het Parque del  Retiro moet je zeker het  Palacio de Cristal geen bewonderen. Dit prachtige glazen bouwwerk is geïnspireerd door het intussen verdwenen Crystal Palace van Joseph Paxton in Londen en werd origineel gebouwd om tropisch planten in tentoon te stellen. Vandaag kan je er gewoon rond wandelen en een foto maken.

In het park kan je ook varen in een roeibootje, een flamenco-optreden bijwonen of gewoon rustig wegdromen in het gras.

Palacia Cristal

 

Lees zeker ook mijn ‘Weekendje Den Haag met de kinderen’

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

Contact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten